Pendueles - Celorio 21 km Dag 98
Vanmorgen zat er een vliegend hert op de trap naar de toiletten, hoop dat hij de dag overleeft en er niemand op gaat staan. Mooi beestje. De supermarkt hij de receptie ging om 8.00uur open dat was nog even 10 min wachten voor een stokbrood en beleg. Het pad liep door een prachtig natuurgebied vlak aan zee met overweldigend uitzicht. Ik genoot volop. Na een uur zag ik een mooi plekje met fijn uitzicht. Hier ging ik ontbijten. Op een afstand stonden een heleboel berggeiten tegen op een klif. Ik zag weer wat bekende die in het dorpje hadden geslapen maar de onrust onder de pelgrims voor overnachingsplekken was groot merkte ik. Er zijn in deze streek veel te weinig albergues voor de pelgrims die ergens willen blijven. Wat ben ik nu blij dat ik destijds mijn tent niet kwijt kon in Irun want er zijn nu bijna net zoveel campings als albergues al zijn ze overvol en redelijk duur. Die van vannacht was € 18,00, zoveel heb ik soms nog niet voor een bed betaald. Hoogseizoen natuurlijk en dan betaal je de hoofdprijs hier aan de kust. Het begon zwaar bewolkt maar de zon kwam er later weer door. In Andrin nam ik een kopje koffie waar later ook Peter aansloot, hij voelde zich niet helemaal fit. Nou denk ik dat ik wel weet waarom. Hij heeft gisteren een blik, aardappelen - vlees opgewarmd voor beiden en ik zag al direct dat het er niet goed uitzag, ik lust normaal gesproken alles behalve lever. Hij zij bij mijn eerste hap, weet je wat dit is denk ik ? Nou ? Ik moest bijna kotsen, want volgens hem was het orgaanvlees. Ja natuurlijk want zo zag het er ook uit, maar hij heeft toch alles opgegeten en ik heb alleen maar een tomaat en toetje gehad. Getverdemme wat was dat smerig dus ik had wel trek vanmorgen. De route liep vervolgens hoog over de heuvel met prachtig uitzicht over de stad Llanes met links de hoge bergen van het nationale park de los picos de Europa met hoogtes van 1300 mtr. Straks, over 4 dagen, als ik de Primitivo ga lopen krijg ik ook weer van deze jongens, nu aan de kust is het nog redelijk vlak. Ik stuurde een bericht naar Milou en Tom uit Roggel waar ze ongeveer liepen en sliepen vandaag op dezelfde camping als ik gisteren sliep. Jammer dat ze een dag achterop lopen, hier kan ik natuurlijk wat aan doen maar dit voor later. Ik had besloten om vandaag opnieuw op een camping te gaan liggen maar Peter wilde voor een albergue gaan, maar omdat er geen plek te verkrijgen was ging hij ook mee naar de camping. Er stond bij iedere camping hier aan de kust bij de ingang dat het completo was maar voor kleine tenten en passanten was er vrijwel altijd plaats, wel niet de beste plekken maar dat maakt niet uit. Nu hadden we een hele ruime plaats op camping playa del troenzo. Fijne camping aan het strand, vol maar niet druk, want ik zat om 16.00 uur na mijn douche en wasje alleen op het terras met een heerlijk biertje, Peter was naar het strand voor een duik. Ik koos 3 dagen geleden ervoor om alleen verder te gaan zonder Detlef en nu ben ik dan toch weer samen. Nee, want dit samen is toch anders, ik loop niet met Peter, we zien ons bij een terrasje, ik maak mijn beslissing zelf, ik kan gewoon Nederlands praten, en denken, en lekker buiten slapen en niet in die albergues. Dit voelt toch veel vrijer. De kennissen zie ik toch wel onderweg zo ook vandaag weer Vanessa die me om de hals viel in Llanes mat 5 andere bekende uit de albergues, waaronder Alberto de Italiaan. Straks komt de opening van de Olympische spelen waar ik natuurlijk naar ga kijken in het cafe/restaurant. Hier op de camping is genoeg te eten, een biertje kost hier maar €1,80 daar kun je nog eens op proosten en een rondje geven. Peter had wederom teveel gekookt en ik mocht de restjes opeten, geen orgaanvlees deze keer. Om 19.00 uur zaten we nog heerlijk buiten in de zon te wachten op de opening van de Olympische spelen.
Petra:26 juli 2024Wat weer een prachtige dag
Twan:27 juli 2024Binnenkort, over 4 dagen hoor jij ook weer bij de berggeiten Bea.