Anvers - Luzy 22 km Dag 34

23 mei 2024 - Luzy, Frankrijk

Ontbijt was om 8.00uur met 9 mensen, beetje veel hè, en wat heb ik lekker geslapen. Josje had een fantastische rekening voor me, top meid zo doen Nederlanders dat. Het was behoorlijk mistig vanmorgen en het eerste stuk door het bos was dan ook een beetje creepy. Het was lekker weer maar het vertrouwen is nog niet terug,  dus voor de zekerheid maar de regenjas aan vanmorgen,  het was ook fris op deze hoogte. De route liep vandaag veelal over een harde weg met weinig verkeer, geen dorpjes, enkel boerderijen en landerijen met koeien. Rusten kon ik hier nergens en zat ook 10 km van mijn route af. Op de gemarkeerde route zou helemaal niks te slapen en te eten zijn, dus op advies van Josje loop ik naar een stadje met alle voorzieningen. Al lopend zie ik mijn schoenen van kleur veranderen, oftewel ze zijn langzaamaan aan het opdrogen. Wat hebben ze veel te verduren gehad de afgelopen dagen, nog meer dan mijzelf. Vanavond moet ik ze weer eens van een smeerlaagje voorzien, mezelf trouwens ook. De wolken werden wit, verdwenen weer en kwamen weer grijs terug, ik bleef ze in de gaten houden. Buiten het eerste stukje heb ik voor de rest vandaag geen bossen gehad, ook wel eens lekker. Er wonen hier in de Morvan erg veel Nederlanders of hebben er een vakantiewoning. Veel ervan bezitten een B&B. Als ik een geel kenteken tegenmoet loop steek ik altijd even mijn hand op, je weet nooit waartoe het kan leiden. Ga ik Luzy dan toch droog binnen wandelen, wat een feest, de vlag kan uit, de NL of de FR dat maakt niet uit, de kleuren zijn hetzelfde. Het 1e hotel-cafe wat ik zag liep ik naar binnen. Kopje koffie met melk graag, anders krijg je een  klein kopje hier. Dit was van een Nederlandse eigenaar en de koffie koste € 1,50. Ik heb het 2x nagevraagd maar dit was toch echt de prijs. Hij zei, dit is de Morvan dus goedkoop. 't zal wel maar mij was 't  nog niet eerder opgevallen, was mijn menig. Ik heb biertjes gehad van € 4,50. In het park smeerde ik mijn laatste broodje in de zon aan een piknik tafel, hoe lang was dat geleden. Ik had gisterenavond een airb&b gereserveerd hier in Luzy maar kon er niet eerder terecht dan 17.00  uur helaas. Dus ga ik nog maar even 2 uurtjes wat rondslenteren en een biertje doen. Boodschappen doen doe ik straks wel als ik de rugzak afgeleverd heb. Alles ligt hier om de hoek, dus das fijn. Om 17.00 uur werd de sleutel door de schoonmaakster overhandigd en is tot morgenvroeg alles van mij. Als er volgers zijn die denken dat als Beum er is de beentjes omhoog kunnen die hebben het mis. Douchen, voeten verzorgen, schoenen invetten, de was doen, boodschappen doen op 800 mtr, koken, afwassen, route voor morgen bekijken, adres voor overnachting voor morgen zoeken en dan nog het blog schrijven. Daarna gaan de voetjes pas omhoog en een heerlijke bel rode wijn binnen handbereik.  Santé.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Jeanne Beumers:
    23 mei 2024
    Een fijne dag achter de rug zus. Als die blijven komen dan haal je het wel. Top👍